Állandó programjaink

Mindenki hordoz! - előadás a hordozásról, eszközökről, lehetőségekről

Mindenki hordoz, de van, aki eszközt is használ! Pici a babád, és szeretnéd hordozni, de jelen helyzetben végleg elakadtál, hogy mi lenne a legjobb Nektek? Melyik eszköz pontosan kinek és mekkora babához passzol? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha hordozóeszközt választanál? Van eszközöd, de nem tudod, hogy mikortól vagy meddig használhatod? Hogyan lehetséges jelen esetben eszközt próbálni? ELŐADÁS a hordozásról, ahol végigvesszük a hordozás alapvető szabályait, a hordozóeszközök tipológiáját és azt, hogy hogyan tudsz biztonságosan hordozni.

A negyedik trimeszter - előadás a kötődés kialakulásáról és a hordozás szerepéről

„Elolvad a világ, de a közepén Anya ül és ott ülök az ölében én." (Zelk Zoltán) Képzeld el, ahogy egy újszülött nemrég még az anyaméh kényelmét és biztonságát érezte, most viszont, ahogy megszületett, hirtelen olyan világ veszi körül, melynek a legtöbb eleme idegen és ijesztő számára, ő pedig annyira pici és védtelen. Te, mint az édesanyja figyeled, és tudod, érzed, hogy fel kell venned, magadhoz kell ölelned és akkor minden rendben lesz. Ezen az előadáson arról mesélek nektek, hogy milyen kapcsolatban áll egymással a korai kötődés és a hordozás, hogy miért fontos a testközelség a baba életének korai szakaszában, az úgynevezett "negyedik trimeszterben".

Hurciklub

Az ingyenes hurciklub alkalmával lehetőséged lesz szakképzett tanácsadóink segítségével hordozóeszközöket próbálni, a már meglévő eszközödet segítünk beállítani, illetve a már megtanult kötést segítünk pontosítani, javítani. A klubalkalmakon a beszélgetések alkalmával mindig éppen aktuális témákat érintünk (péládul hordozás télen/nyáron, öltözködés hordozott babával hidegben/melegben..stb)

Ingyenes, egyéni tanácsadás

Kedves Szülő! Az alábbi adatlap kitöltésével ingyenes hordozási tanácsadásra pályázol. Az AHA! Alapítvány jelenleg havonta maximum 4 alkalom tud ingyenes tanácsadást biztosítani. Kérünk, hogy csak abban az esetben kérvényezz ingyenes tanácsadást, ha valóban szükséged van rá

Hordozóeszközök tartós bérletbe helyezése

Kedves Szülő! Az alábbi adatlap kitöltésével ingyenes tartós hordozóeszköz-bérlésre pályázol. Az AHA! Alapítvány az adatlap alapján ajánl eszközt a készletéből. Kérünk, hogy csak abban az esetben kérvényezd a tartós bérletet, ha valóban szükséged van rá (ezt az adatlap végén kérjük megindokolni).

Hordozóeszközeinket a Magyar Falu Program keretében 2021. évben meghirdetett civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című alprogram keretein belül szereztük be.