Állandó programjaink

Tündérváros Baba-Mama klub

Ha 0-3 év közötti gyermeked/gyermekeid vannak, esetleg most várod őt/őket, Dunaújvárosban vagy annak környékén élsz, akkor itt a helyed. Csatlakozz hozzánk, gyere el találkozóra és ismerkedj hasonló korú gyermekes anyukákkal! Minden szerdán 9 órakor a régi Bánki iskola alagsorában, a 4mom klubhelységében. A Weiner T. krt. és a Bercsényi M. u sarkán. Időnként különböző előadásokat, foglalkozásokat is tartunk! A foglalkozások közös nevezője a válaszkész nevelési irányvonal. A foglalkozások látogatása ingyenes, a klub vezetője Komárominé Törzsök Edina. Ha van kismama, kisbabás ismerősöd, akit érdekelne a klub, hívd meg! Várunk szeretettel! E-mail: tundervarosbabamamaklub@gmail.com
A Program támogatója Nemzeti Együttműködési Alap

Mindenki hordoz! - előadás a hordozásról, eszközökről, lehetőségekről

Mindenki hordoz, de van, aki eszközt is használ! Pici a babád, és szeretnéd hordozni, de jelen helyzetben végleg elakadtál, hogy mi lenne a legjobb Nektek? Melyik eszköz pontosan kinek és mekkora babához passzol? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha hordozóeszközt választanál? Van eszközöd, de nem tudod, hogy mikortól vagy meddig használhatod? Hogyan lehetséges jelen esetben eszközt próbálni? ELŐADÁS a hordozásról, ahol végigvesszük a hordozás alapvető szabályait, a hordozóeszközök tipológiáját és azt, hogy hogyan tudsz biztonságosan hordozni.
A következő előadásra a részvételi szándékot itt tudod jelezni: anyakahordozasert@gmail.com

A negyedik trimeszter - előadás a kötődés kialakulásáról és a hordozás szerepéről

„Elolvad a világ, de a közepén Anya ül és ott ülök az ölében én." (Zelk Zoltán) Képzeld el, ahogy egy újszülött nemrég még az anyaméh kényelmét és biztonságát érezte, most viszont, ahogy megszületett, hirtelen olyan világ veszi körül, melynek a legtöbb eleme idegen és ijesztő számára, ő pedig annyira pici és védtelen. Te, mint az édesanyja figyeled, és tudod, érzed, hogy fel kell venned, magadhoz kell ölelned és akkor minden rendben lesz. Ezen az előadáson arról mesélek nektek, hogy milyen kapcsolatban áll egymással a korai kötődés és a hordozás, hogy miért fontos a testközelség a baba életének korai szakaszában, az úgynevezett "negyedik trimeszterben".
A következő előadásra a részvételi szándékot itt tudod jelezni: anyakahordozasert@gmail.com

Hurciklub

Az ingyenes hurciklub alkalmával lehetőséged lesz szakképzett tanácsadóink segítségével hordozóeszközöket próbálni, a már meglévő eszközödet segítünk beállítani, illetve a már megtanult kötést segítünk pontosítani, javítani. A klubalkalmakon a beszélgetések alkalmával mindig éppen aktuális témákat érintünk (péládul hordozás télen/nyáron, öltözködés hordozott babával hidegben/melegben..stb)
A következő előadásra a részvételi szándékot itt tudod jelezni: anyakahordozasert@gmail.com
A Program támogatója Nemzeti Együttműködési Alap

Ingyenes, egyéni tanácsadás

Kedves Szülő! Az alábbi adatlap kitöltésével ingyenes hordozási tanácsadásra pályázol. Az AHA! Alapítvány jelenleg havonta maximum 4 alkalom tud ingyenes tanácsadást biztosítani. Kérünk, hogy csak abban az esetben kérvényezz ingyenes tanácsadást, ha valóban szükséged van rá

Hordozóeszközök tartós bérletbe helyezése

Kedves Szülő! Az alábbi adatlap kitöltésével ingyenes tartós hordozóeszköz-bérlésre pályázol. Az AHA! Alapítvány az adatlap alapján ajánl eszközt a készletéből. Kérünk, hogy csak abban az esetben kérvényezd a tartós bérletet, ha valóban szükséged van rá (ezt az adatlap végén kérjük megindokolni).

Hordozóeszközeinket a Magyar Falu Program keretében 2021. évben meghirdetett civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című alprogram keretein belül szereztük be.

Programjaink támogatói: